Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau pe treapta a 9-a la cel pe gaz. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi, unsa cu ulei de masline. Cr
Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau pe treapta a 9-a la cel pe gaz. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi, unsa cu ulei de masline. Crestati fileurile de peste si umpleti inciziile cu plantele aromatice tocate marunt. Taiati cartofii in felii cu grosimea de sub 1 cm. Uscati-i, tamponandu-i cu servetele de hartie si ungeti-i cu un strat subtire de ulei de masline. Amestecati-i cu jumatate din cantitatea de usturoi, asezonati cu sare si piper, apoi aranjati-i in tava, intr-un singur strat. Tineti cartofii la cuptor circa 15 minute, pana cand se patrund puti dupa care ii puteti scoate si da la o parte. Puneti restul de usturoi tocat intr-o tigaie, alaturi de 2 bucati mari de unt si de putin ulei de masline. Prajiti ciupercile si asezonati-le pana capata un gust bun. Daca lasa apa, continuati sa gatiti pana ce lichidul s-a evaporat complet. Luati tigaia de pe foc, stoarceti sucul de la 1 lamaie si mai adaugati inca o bucata de unt. Apoi presarati ciupercile peste, printre si sub stratul de cartofi. Puneti peste ciuperci si fileurile de biban de mare. Dati iar la cuptor si lasati sa se coaca vreme de 12-15 minute, in functie de grosimea pestelui.
Scoateti tava din cuptor, puneti deasupra o bucata de staniol si lasati-o sa stea asa aproximativ 5 minute, timp in care sosul din tava va fi absorbit de cartofi.
Serviti impreuna cu salsa verde, o jumatate de lamaie si un pahar de vin alb rece.
Alte retete culinare:
Placinta de dovleac
Mancare de mazare
Pilaf de ciuperci cu legume
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post