Dorada in vin alb

Se curata dorada si se cresteaza putin pe lateral. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa gust. Se pun cateva bucatele de unt intr-o tava, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dorada
  • 250 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 ardei gras
  • 1 portocala
  • 4 cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata dorada si se cresteaza putin pe lateral. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa gust. Se pun cateva bucatele de unt intr-o tava, se pun cateva bucatele de unt, ceapa si usturoiul tocate marunt, iar deasupra se asaza pestele. Se toarna vinul, apoi se lasa tava in cuptor, inca 15 minute. Se adauga ciupercile si putin ulei de masline, spre final.


Se serveste cald, cu garnitura de cartofi copti, ornat cu patrunjel verde.

Alte retete culinare:

Legume la cuptor Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paste quatro formaggi

O reteta extrem de simpla si savuroasa...iubesc pastele la nebunie, dar nu le maninc asa de des pe cit as dorii. Pe astea...

Paste quatro formaggi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala