Cubulete de peste dulci acrisoare

Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate din marinata, se condime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr biban file
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet
  • sare
  • piper alb macinat
  • coriandru
  • chimion macinat
  • ghimbir pudra (cate unvarf de cutit)
  • zahar dupa gust
  • patru linguri de ulei de arahide pentru prajit
  • un ou batut
  • 2 linguri si jumatate de amidon de porumb
  • 2 morcovi taiati romburi
  • 50 gr de mazare congelata
  • o jumatate de ceapa taiata cubulete
  • 150 gr de rosii pasate

Mod de preparare

Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate din marinata, se condimenteaza cu sare, piper, celelalte condimente si zahar, dupa gust. Uleiul se infierbanta intr-un vas Wok, cubuletele de peste se dau prin ou apoi prin amidon, se prajesc in ulei se scot si se pastreaza calde.

In uleiul ramas se prajesc legumele, amestecand. Se toarna marinata si tomatele pasate si totul se pune la fiert. Se adauga cubuletele de peste in sos si se mai da un clocot.
Se potrivesc cu taitei de orez fierti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala