Crap unguresc

Pentru crap unguresc pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 800 g
  • ceapa - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei gras - 50 g
  • smantana - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • boia de ardei iute - 1 g
  • cartofi - 700 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • costita - 100 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap unguresc pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie felii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Costita se taie fasii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa. Pestele uns cu 50 ml ulei se aseaza in tava si se introduce la cuptor cca 8 minute. Ceapa, cartofii si ardeii se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, cimbru, costita, boia, smantana, sare, piper si cca 250 ml apa. Legumele se aseaza intr-o tava, peste care se vor pune bucatile de peste si jumatati de rosii deasupra; se introduce la cuptor 78 minute.

Crapul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors