Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.
Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc; 400 g se taie cuburi si 200 g se taie jumatati. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie sferturi. Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu ulei si se frig. Ceapa se inabusa cu ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate cuburi, pasta de tomate, apa fiarta (750 ml) si sare. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si jumatatile de rosii. Se introduce la cuptor 15-20 de minute. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu lamaie si patrunjel verde deasupra.
Crapul portughez se serveste cald sau rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post