Crap pe varza cu tomate

Pentru crap pe varza cu tomate pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Varza murata se spala, se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • varza alba murata - 1
  • 8 kg
  • ulei - 150 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • rosii proaspete/conserva 250 g/150 g
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap pe varza cu tomate pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Varza murata se spala, se taie fasii subtiri. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de peste se aseaza in tava cu 50 ml ulei si se introduc in cuptor cca 5 minute. Ceapa si varza se inabusa in restul de ulei ramas si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, foi de dafin, cimbru, piper boabe si 500 ml apa fiarta. Cand varza este fiarta se aseaza deasupra bucatile de peste, rosiile si se adauga vin, dupa care se introduce la cuptor, la foc potrivit pentru cca 10 minute..

Crapul pe varza cu tomate se serveste cald sau rece.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors