Crap cu sos rosu si cascaval

Pestele curatat si spalat se lasa ½ ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori, untul topit si cel proaspat,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 pahar mic cu vin
  • 1/2 pahar otet de vin indulcit cu putin zahar
  • 1 pahar mare ulei
  • 1 kg rosii
  • 1 pahar smintina
  • 200g cascaval
  • 1 lingura unt proaspat
  • 1 lingura unt topit
  • 1 ceapa taiata pestisori
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se lasa ½ ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori, untul topit si cel proaspat, uleiul, vinul, otetul de vin, sare, piper, foi de dafin, 100g cascaval ras. Se da la cuptor si cind pestele este bine patruns si rumenit se asaza pe farfuria de servit. Deasupra se toarna sosul in care a fiert, strecurat prin sita. Se toarna apoi smintina si restul de cascaval ras. Se mai da la cuptor ½ ora sa se rumeneasca
Se serveste fierbinte cu unt proaspat pe deasupra

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post