Crap cu sos de vin rosu

Pentru crap cu sos de vin rosu pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • vin rosu - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • arpagic - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap cu sos de vin rosu pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie cuburi (cele conservate se spala, se scurg de lichid si se taie). Patrunjelul se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Se unge cu ulei o tava pe care se aseaza bucatile de peste; deasupra se presara ulei si se introduce la cuptor cca 10 minute. Se scurge uleiul ramas in alt vas in care se inabusa ceapa, arpagic, morcovi si se adauga piper dupa gust. Separat, ciupercile se inabusa in unt. Legumele inabusite se amesteca cu vin rosu si patrunjel verde. Peste legume se aseaza bucatile de peste cu rosii deasupra.

Crapul cu sos de vin rosu se serveste cald sau rece.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors