Crap cu sos de ardei

Se spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul de masline si apoi se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr file de crap
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 ardei capia
  • 1-2 cepe rosii
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingurita boia iute

Mod de preparare

Se spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul de masline si apoi se pun intr-o tava la cuptor. Se lasa pana se rumeneste. Intre timp, se curata ardeii si ceapa, se spalasi se taie in functie de preferinte. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se calesc in ulei, pana devin sticloase. Ceapa si ardeii se lasa sa scada in sucul propriu. Cu 10 minute inainte de a fi gata pestele, se scoate din cuprot, apoi se toarna pe deasupra sosul de ardei, se stropeste cu sucul de rosii si se pune din nou la cuptor. Se mai lasa cateva minute pana se rumeneste.
Se serveste cald, cu diferite garnituri de orez, cartfoi sau salate de cruditati. si un pahar de vin alb demisec.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors