Reteta de crap cu orez este o reteta usor de realizat care se poate servi si cu salata. Are nevoie de urmatoarele ingrediente: crap, orez, faina, ulei, ceapa, otet, piper, sare.
Pestele, curatat si spalat, se despica de-a lungul spatelui, apoi se taie bucati de 3-4 cm latime. Se sareaza si se lasa cam jumatate de ora.
In acest timp se prajeste in ulei ceapa taiata pana este pe jumatate prajita, apoi se adauga orezul spalat si sters cu un servet. Se lasa sa se prajeasca pana cand incepe sa se rumeneasca. In continuare se toarna apa atat cat sa acopere orezul si se lasa sa fiarba 5-6 min.
Acest orez amestecat cu ceapa se pune intr-o tava, se presara cu sare si piper pisat, iar deasupra lui se asaza bucatile de peste. Se face un sos dintr-o lingurita de faina amestecata cu doua linguri de otet, se toarna peste peste si se pune la cuptor. Din cand in cand se toarna cate putina apa pentru a nu se arde orezul.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Ciorba radauteana
Ciuperci umplute
Iahnie de fasole
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post