Crapul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: crap, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.
Crapul cu legume se prepara astfel: se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat intr-un kg de apa, cu putina sare, piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul devine moale, apoi se trage cratita de la foc. Se adauga cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote. Adaugam bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperit cu capac pana cind pestele si cartofii sunt gata. Dupa ce s-a racit, pestele se scoate din cratita. Se aseaza in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert. Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste crap si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.
Alte retete recomandate:
Drob de miel
Ciorba de miel
Ciorba de salata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post