Cotlet de ton rosu in crusta de sare

• folosind aparatul de vidare FoodSaver, vidati intr-o punga tonul cu caperele si uleiul de trufe – nu

Portii
1
Timp pregatire
2 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cotlet de ton rosu 1 buc 250 g
  • ulei de trufe albe - 2 picaturi
  • capere - 1 lingurita
  • sare Himalaya - 3 linguri
  • ou - 1 buc

Mod de preparare


• folosind aparatul de vidare FoodSaver, vidati intr-o punga tonul cu caperele si uleiul de trufe – nu adaugati sare sub nicio forma 
• setati aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 47⁰C si introduceti tonul pentru 11 minute
• separati albusul de galbenus (veti folosi numai albusul) si bateti-l usor cat sa se dezlege (nu il bateti foarte mult pentru a nu deveni spuma)
• dati marginile tonului prin ou si apoi prin sarea Himalaya
• incingeti bine o tigaie si plasati cu grija tonul pe fiecare parte cu sare, in tigaia incinsa, suficient cat sa se lipeasca sarea de el si sa prinda aroma
• spargeti crusta de sare si taiati tonul (aveti nevoie de un cutit foarte bine ascutit)
• tonul se gateste intotdeauna foarte putin.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors