Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie in 4, se scot semintele si se amesteca cu piperul cayenne si sare. Cartofii se taie in 2 si se fierb 7 minu
Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie in 4, se scot semintele si se amesteca cu piperul cayenne si sare. Cartofii se taie in 2 si se fierb 7 minute apoi se lasa la stors. Codul se stropeste cu sucul de lamaie, se sareaza si se pipereaza apoi se lasa sa stea 30 minute. Telina se taie felii subtiri lungi de 5 cm. Radacina de patrunjel si ceapa verde se taie marunt, cepele mici se taie in 4.
Patrunjelul si busuiocul se toaca marunt. Cepele mici se dunstuiesc intro lingura ulei. Se ia o forma, se unge cu unt apoi se pun bucatile de ceapa. Telina cu radacina de patrunjel se calesc in 2 linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde si jumatate din verdeturi, se mai lasa asa 2 minute pe foc apoi se adauga sare si piper. Unul dintre filet de cod se pune in forma peste ceapa calita, se adauga legumele apoi al doilea filet de cod. Deasupra se pun cartofii si rosiile si se stropeste cu 5 linguri ulei de masline. Se pune forma la cuptor la 200°C pentru 30 minute. Restul de ulei se incalzeste intr-o tigaie, se pune verdeata si la sfrasit se pune peste peste.
Reteta Cod pe pat de legume a fost propusa de Bianca-21
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post