Chiftele cu somon

Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele (care tre sa acopere pestele) se mai lasa 4 min la foc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g somon proaspat (eu am facut cu inghetat ca e mai ieftin)
  • 2 frunze dafin
  • o legatura marar proaspat
  • tocat fin
  • 500 ml lapte
  • 600 g cartofi noi
  • curatati si taiati cubulete
  • suc de la 1 lamaie
  • 4 linguri maioneza
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 4 linguri capere
  • faina - pt modelat

Mod de preparare

Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele (care tre sa acopere pestele) se mai lasa 4 min la foc mic si se da deoparte. Se lasa inca 5 minute si apoi se scoate pestele pe o farfurie si se zdrobeste cu o furculita.

Cubuletele de cartofi se fierb ca pt piure, in apa sarata.

Cand sunt gata, se scurg, se lasa sa stea 10 minute si apoi se zdrobesc si ei, si se adauga sucul de lamaie, maioneza, mustarul, caperele, sare si piper dupa gustul fiecareia.

Cu mainile se amesteca somonul cu piureul si apoi incep sa se modeleze chiftele cu mainile si suprafata de lucru date prin faina.

Se dau prin ou batut si apoi pesmet si se prajesc in ulei incins, pana devin aurii.

Se scot la scurs pe hartie absorbanta.

Reteta propusa de Alka
Se servesc cu salata ca garnitura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors