Calcan prajit in unt

Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu putin lapte. Se incinge unt intr-o tigaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg calcan
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt proaspat
  • 1/2 lamaie
  • frunze de patrunjel.

Mod de preparare

Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu putin lapte. Se incinge unt intr-o tigaie. Se scurg bucatile din lapte, se dau prin faina si se prajesc in unt. Se asaza pe farfurie, iar deasupra se toarna unt proaspat topit si putina zeama de lamiie. Se presara patrunjel verde, tocat.


Calcanul prajit in unt se serveste foarte fierbinte, cu cartofi fierti, asezati imprejur.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide