O reteta cu peste delicioasa este calcanul in vin rosu. Ingredinetel epntru retea sunt: calcan, vin, faina, unt, patrunjel, morcov, cartofi, cuisoare, ienibahar, dafin
Se curata calcanul, se spala bine, se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Morcovul, patrunjelul si ceapa, spalate si curatate, se taie felii subtiri si se aseaza pe fundul unei cratite. Peste zarzavat se pun bucatile de calcan, cuisoarele, ienibaharul si foaia de dafin.
Se toarna vinul si 3-4 linguri de apa si se pune sa fiarba la foc tare. Din clipa in care incepe sa fiarba, focul se face mic, se acopera cratita si se lasa sa continue fiertul. Este gata atunci cand un bat de chibrit intra usor in partea cea mai groasa a unei bucati de calcan.
Se scurge incet toata zeama in alta cratita, se adauga in ea untul frecat cu faina, se amesteca si se lasa sa fiarba incet pana cand sosul incepe sa se ingroase putin.
Se aseaza pestele pe o farfurie de servit, in jurul lui se aranjeaza sferturile de cartofi fierti, separat, peste care s-a turnat sosul strecurat.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui
Pasca cu branza
Ciorba radauteana
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post