Calcan fiert

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg calcan
  • 2 l apa
  • sare
  • 6 cartofi mijlocii
  • 50 g unt proaspat.

Mod de preparare

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur si se spala bine in mai multe ape. Se face o taietura in lung pe partea unde pielea este neagra, aproape de sira spinarii, astfel incat la fiert pestele sa fie patruns la fel de caldura.
Se asaza pestele in vasul special de fiert peste cu partea alba in sus, cu apa rece si  putina sare. Se pune la foc mare pana incepe sa fiarba. Se trage apoi pe marginea masinii si se lasa sa fiarba in clocote mici. Se incearca cu un chibrit. Cand lemnul intra usor in partea cea mai groasa, pestele este fiert.
Se curata de piele, se asaza pe farfurie si se serveste cu cartofi fierti si cu unt. Pestele taiat din bucata se fierbe in acelasi fel.
Foarte gustos este ficatul de calcan. Se poate pregati fiert sau prajit, ca si pestele.


Calcanul fiert se serveste cu cartofi fierti si cu unt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide