Calcan fiert

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg calcan
  • 2 l apa
  • sare
  • 6 cartofi mijlocii
  • 50 g unt proaspat.

Mod de preparare

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur si se spala bine in mai multe ape. Se face o taietura in lung pe partea unde pielea este neagra, aproape de sira spinarii, astfel incat la fiert pestele sa fie patruns la fel de caldura.
Se asaza pestele in vasul special de fiert peste cu partea alba in sus, cu apa rece si  putina sare. Se pune la foc mare pana incepe sa fiarba. Se trage apoi pe marginea masinii si se lasa sa fiarba in clocote mici. Se incearca cu un chibrit. Cand lemnul intra usor in partea cea mai groasa, pestele este fiert.
Se curata de piele, se asaza pe farfurie si se serveste cu cartofi fierti si cu unt. Pestele taiat din bucata se fierbe in acelasi fel.
Foarte gustos este ficatul de calcan. Se poate pregati fiert sau prajit, ca si pestele.


Calcanul fiert se serveste cu cartofi fierti si cu unt.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors