Calcan cu usturoi

Se spala si se sterg 2 calcani mari curatati si se stropesc cu 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa se marineze 5 minute. Se presara sare, piper si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • calcan
  • usturoi
  • lamaie
  • unt
  • verdeata

Mod de preparare

Se spala si se sterg 2 calcani mari curatati si se stropesc cu 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa se marineze 5 minute.

Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina.

Se curata 5 catei de usturoi si se prajesc in 2 linguri de unt.

Se scot si se pastreaza la cald.

Se prajesc si calcanii 4-5 minute pe fiecare parte, se acopera si se pastreaza la cald.

Se mai adauga in tigaie 1 lingura unde si se calesc 2 linguri verdeata asortata tocata.

Se toarna 4 linguri supa de peste, se da in clocot, se sareaza si se pipereaza.
Calcanii se servesc cu sos, usturoi si o garnitura de cartofi noi fierti in coaja.

Pofta buna!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala