Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune pe o tabla groasa, se p
Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune pe o tabla groasa, se presara cu sare si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste sa se friga pe ambele parti. Alaturat se pregateste un vas cu capac, in care se pun cimbrul, uleiul, feliute de usturoi. Imediat ce pestele s-a prajit se pune in vas si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apoi se presara cu feliute de usturoi si cimbru. Se acopera repede si se lasa asa 15 minute. Se face saramura din apa si sare si se toarna peste peste.
Se serveste bibanul, fara piele, cu mamaliguta calda.
Alte retete:
Pastrav la cuptor
Ardei umpluti
Placinta de dovleac
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post