Biban cu rosii

Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte, fa foc mic. Dupa ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 biban
  • 100 gr unt
  • 1
  • 5 linguri faina
  • piper boabe
  • patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi
  • 500 gr rosii
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte, fa foc mic. Dupa ce s-au prajit, se scot pe o farfurie, iar in tigaia in care s-au prajit se mai pune unt si se adauga rosiile taiate in sferturi, curatate de pielita si seminte. Se adauga un catel de usturoi taiat feliute subtiri si patrunjelul verde tocat Se lasa totul pe foc pana se inmoaie bine, apoi se toarna peste peste.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare cu sos de rosii

Chiftele

Ardei umpluti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala