Ursuletul somnoros

Ursuletul somnoros este o metoda ingenioasa de a pregati masa pentru copii. Ursuletul somnoros din orez este cam friguros si este acoperit cu o plapuma din omleta :).

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ursulet:
  • 200 gr orez
  • 3 lingurite Vegeta Naturella
  • 2 lingurite curry
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita ulei de masline
  • piper
  •  sare
  • cateva boabe de piper
  • o lingurita crema de branza (ptr nas si partial urechi)
  • Ingrediente pentru plapuma:
  • 3 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 vf praf copt
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare


Orezul se spala si se pune la fiert cu 1 lingura ulei,adaugam ceapa tocata marunt,vegeta ,sare ,cand este aproape fiert orezul adaugam curry,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ptr a putea modela ursuletul.

Intre timp pregatim "plapumioara",batem ouale adaugam Vegeta Naturella si praful de copt ,Intr o tigaie punem uleiul cand s a incins adaugam oualele si le lasam cca 4 minute la foc mediu ,acoperindu-le cu un capac ,cand este gata punem pe o farfurie .

Modelarea si aranjarea ursuletului:
ptr cap: intr un polonic de marime medie punem orezul (ptr ai da forma rotunda) si il rasturnam pe o farfurie,urechiutele se modeleaza din mana,corpul se face oval ,plapumioara se aseaza peste ,labutele se aseaza peste plapumiara,nasul se formoaza o biluta rotunda din crema de branza si punem un bob de piper,iar ochii din piper,partea de la urechiute se formeaza tot din crema de branza ..


Se serveste cu copiii  :).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce