Tocana de orez cu legume

Pentru tocana de orez cu legume ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie fasii inguste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ceapa - 300 g
  • ardei gras - 400 g
  • rosii proaspete - 600 g
  • orez - 125 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • zahar - 10 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 100 ml
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana de orez cu legume ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie fasii inguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge. Ceapa, ardeii si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga cca 300 ml apa clocotita, boia, jumatatea de cub

MAGGI, sare, piper si se continua fierberea. Cand orezul este aproape fiert, se adauga rosii, patrunjel verde, zahar si se introduce la cuptor.

Tocana de orez cu legume se serveste calda.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce