Sarmalutele moldovenesti cu varza murata sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa reteta de sarmale.
Sarmalutele moldovenesti cu varza dulce sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa reteta de sarmale. Se pune la umflat orezul, se caleste ceapa (daca vreti si ardeii cu morcovul tocat). Intr-un vas mare se adauga morcovul, patrunjelul, ceapa, ardeii, ouale, carnea tocata bulionul, orezul, sarea, piperul, 2-3 foi de dafin, delikat si se amesteca bine.
Frunzele de varza se oparesc si se pun la racit. Pentru a da un gust mai bun sarmalelor se pot umple si vreo 4-5 ardei. La fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune o farfurie sau niste cioburi de farfurie si cotoarele de la vaza. Se impaturesc frunzele cu umplutura si se aseza in oala. Deasupra sarmalelor se pune un rand de frunze de varza. Pentru a fierbe mai usor se pune apa calda atat cat sa le cuprinda. Se pun la cuptor sau pe aragaz la foc mic sa fiarba 1h-1h 30 min
Sarmalutele modovenesti se servesc calde cu mamaliguta si cu o lingura de smantana.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post