Rosii gustoase umplute cu orez

Rosiile umplute cu orez sunt o varianta excelenta de mancare pentru zilele de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 rosii
  • 150 g orez cu bobul rotund
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml supa strecurata de legume sau apa calda
  • patrunjel si marar verde
  • frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Speli rosiile, tai un capacel deasupra fiecaruia, scoti miezul cu grija si le lasi cu gura in jos, sa se scurga de zeama. Miezul scos il pastrezi. Intre timp tai ceapa marunt, o calesti in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi orezul ales, spalat bine si scurs si il calesti impreuna cu ceapa, amestecand mereu, pana se rumeneste usor. Adaugi pulpa de rosii mixata si lasi sa fiarba cateva minute, apoi iei tigaia de pe foc. Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare, piper dupa gust, apoi umplii cu el rosiile, lasand loc orezului sa se umfle la fiert.
Asezi rosiile umplute intr-un vas incapator, le acoperi cu capacele, torni in vas supa de legume sau apa calda, presari putina sare si piper, stropesti cu putin ulei si le lasi la fiert aproximativ 40 minute.


Rosiile umplute cu orez se servesc reci, stropite cu sosul din cratita si garnisite cu frunze parfumate de busuioc.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce