Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. S
Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc moale cca 25 minute, dupa care orezul este fiert. In timp ce fierbe orezul, se spala rosiile, se taie in doua, transversal, se golesc de seminte, se sareaza si se ung cu ulei in interior. Se asaza apoi intr-o cratita acoperita si se prajesc usor. Separat, intr-o tigaie neunsa, se prajeste costita taiata in 12 fisii lungi. Cind este frumos rumenita, se scoate si se prepara 6 ochiuri, prajite sau fierte, dupa dorinta. Pe un platou se asaza rizottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar pe margini se garniseste cu jumatati de rosii si fisii de costita, dispuse alternativ.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios