Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi. Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g
Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi.
Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g morcovi, 50 g napi, 30 g gulii, 20 g telina, si le taiem in cubulete de aprox. 0,5 cm. Apoi tocam marunt o ceapa rosie cat o nuca si o calim in 60 g unt pana devine sticloasa. Adaugam zarzavaturile taiate, le calim cateva minute, apoi diluam cu 0,5 dl apa,punem ½ lingurita de sare, ¼ de lingurita de cimbrisor sau curry, putin piper macinat si le calim pana se inmoaie. Intre timp scoatem din teci 300 g de mazare proaspata, si se adauga la celelalte zarzavaturi dup ace a fost spalata. Daca careva a ramas tare, mai turnam putina apa si mai prajim putin. In final taiem ouale tot in cubulete de 0,5 cm si impreuna cu patrujel verde tocat marunt se amesteca in orez. Se fierb la foc moale fara capac inca cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim cald. Presaram deasupra 40 g de cascaval razuit, uniform.
Va fi mai estetic daca umplem cu rizotto o ceasaca unsa cu unt sau intr-un polonic, apoi rasturnam pe farfuria incalzita. Il facem mai consistent daca servim cu sos de rosii. Il tinem la frigider.
Iarna putem adauga 150 g mazare congelata. Sa avem grija sa fierbem prea mult nici orezul nici zarzavaturile pentru ca putem obtine un terci.
Alte mancaruri recomandate:
Tocanita din carne
Tocanita de legume
Tocanita de mazare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post