Am taiat ceapa si telina. Am pus la topit pe foc mai mititel jumatate de lingura de unt cu doua linguri de ulei de masline, in care am adaugat ceapa s
Am taiat ceapa si telina.
Am pus la topit pe foc mai mititel jumatate de lingura de unt cu doua linguri de ulei de masline, in care am adaugat ceapa si telina si le-am lasat sa se inmoaie.
am adaugat 300 gr orez si-am amestecat
Am pus vinul alb, cam 100 ml, amestecand in continuare
De aici se continua cu pregatirea traditionala a risottoului, se adauga cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca pana e absorbit de orez, apoi se adauga urmatorul polonic de supa.
Amestecatul in risotto continua, printre picaturi se taie sparanghelul, partea lemnoasa (2 cm jumatate) se arunca, varfurile se pastreaza oarecum intacte.
Cand risottoul e aproape gata se adauga sparanghelul, inca putina supa, si se amesteca in continuare.
Risottoul, spune Jamie, trebuie sa fie moale, cremos, putintel mai apos decat credeti ca il vreti. Se ia de pe foc si se adauga 4 linguri de unt, vreo 2 maini de parmezan ras, coaja rasa si zeama de la o lamaie, menta dupa gust. Se drege de sare si piper
Se amesteca bine, se pune capacul pe cratita si se lasa sa se odihneasca 1-2 minute.
Pofta buna!
Reteta Risotto cu sparanghel, menta si lamaie (Jamie Oliver) a fost propusa de Guvi pe forum culinar.ro
Alte retete de risotto gasiti aici:
Risotto cu dovlecel si creveti ,
Risotto cu ciuperci salbatice pui si bacon,
Risotto spumant cu ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post