Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci

Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci este o mancare de toamna pe baza de orez, aromata si cremoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 300g orez pentru risotto
  • 225g Parmigiano Reggiano
  • 300 g dovleac decojit
  • 40g ciuperci
  • 4 lingurite ulei de masline
  • O legatura de ceapa
  • 1 cub baza pentru mancare
  • 150ml vin alb sec
  • Sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Dizolvati cubul pentru mancare in 850ml apa clocotita.

Adaugati cipercile si lasati-le sa fiarba timp de 30 de minute.

Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati orezul pentru risotto si lasati-l pe foc timp de doua minute pana cand devine translucid.

Adaugati ceapa si dovleacul, taiate cubulete. Amestecati continuu timp de 3minute.

Turnati vinul si apoi adaugati ciupercile.

Lasati pe foc 20 – 25 minute, adaugand supa daca este nevoie, din cand in cand.

Cand orezul a devenit cremos, adaugati Parmigiano Reggiano ras.

Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.



Serviti risotto-ul cu dovleac si ciuperci cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce