Risotto cu gorgonzola si piuree de ardei gras

O altlfe de reteta de risotto, cu gorgonzola si piure de ardei gras. Gorgonzola Igor se potriveste de minune cu acest rafinat preparat culinar.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g orez
  • 300g gorgonzola piccante IGOR
  • Ardei gras rosu sau galben
  • Legume asortate
  • Ceapa
  • O lingura de unt
  • Ulei de masline
  • Vin alb

Mod de preparare

Pentru piuree:

coaceti ardeii grasi in cuptor pana cand pielita lor poate fi usor indepartata. Curatati ardeii de pielita si folosindu-va de un mixer sau un blender, faceti un piuree din ardeii copti.

Pentru risotto:

Caliti legumele taiate intr-o tigaie pana cand se rumenesc. Adaugati apa fierbinte si lasati-le sa fiarba. Strecurati-le intr-o alta cratita si mai lasati-le sa fiarba astfel incat sa obtineti o supa concentrata de legume.

Intre timp, caliti ceapa intr-o cratita cu ulei de masline, adaugati orezul si dupa cateva minute adaugati si vinul. Dupa cateva minute dati focul mic si incepeti sa adaugati treptat supa concentrata de legume. Dupa 13 minute adaugati gorgonzola piccante IGOR. Dupa ce aceasta s-a topit, inchideti aragazul si adaugati lingura cu unt.

 

Reteta de PAOLA NAGGI


Cand serviti, incalziti inainte piureul de ardei gras, intindeti un strat de piure pe farfurie, adaugati orezul in mijloc si decorati cu piper si coaja de ardei gras fin macinata, care a fost in prealabil uscata in cuptor.

Consistenta  cremoasa  si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate culinare rafinate. Gorgonzola Piccante se potriveste foarte bine in salate sau servita alaturi de fructe precum struguri si smochine. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele rosii.

Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce