Risotto cu fragi

Se prajeste ceapa curata si tocata subtire in o lingura de unt apoi se pune orezul si se amesteca pana cand devine lucios, circa 2 min . Se varsa be

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa alba mica - 50 g unt - 320 g orez - 1 l zeama vegetala - 1 pahar bere bruna - 20 fragi - 2 lingure smintina - 2 lingure branza rasa (Parmesan sau Grana Padano) - 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Se prajeste ceapa curata si tocata subtire in o lingura de unt apoi se pune orezul si se amesteca pana cand devine lucios, circa 2 min .

Se varsa berea (sau vinul), care trebuie sa se evapore putintel; se varsa un polonic de zeama si o jumatate de fragi curati si tocati marunt si, adaugand zeama de fiecare data cand este uscat, se lasa sa fiarba (fara capac!!!) circa 18-20 min.

Orezul nu trebuie sa fie prea moale.

Se stinge, apoi se incorporeaza untul ramas si branza rasa
Pofta buna!

Reteta Risotto cu fragi a fost propusa de Laura din Italia pe forum culinar.ro

Alte retete de risotto gasiti aici:

Risotto cu dovlecel si creveti ,

Risotto cu ciuperci salbatice pui si bacon,

Risotto spumant cu ciuperci

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post