Risotto cu curry si vitel

Risotto cu curry si vitel este o reteta italieneasca delicioasa, un pranz usor care merge bine cu un vin alb.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mica tocata
  • 50g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300g orez cu bob scurt
  • 1 litru supa calda de vitel
  • 100g spanac proaspat tocat
  • 230 g carne vitel taiata cubulete
  • 1 ceapa verde tocata
  • 2 lingurite curry
  • Sare si piper

Mod de preparare

Intr-o oala, caliti usor ceapa in jumatate din cantitatea de unt pana devine aurie. Adaugati orezul si caliti 3-4 minute amestecand continuu, pana boabele de orez devin transparente. Turnati un polonic de supa de vitel si amestecati in continuare. Cand orezul va fi absorbit supa, mai adaugati, amestecand, un polonic de supa. Adaugati spanacul. Adaugati supa pe masura ce orezul o absoarbe, pana se fierbe orezul. Potriviti de sare si piper.

Intr-o tigaie, topiti untul ramas si adaugati uleiul. Puneti ceapa verde la calit pentru un minut, dupa care adaugati carnea de vitel taiata cubulete si caliti pana cand cubuletele se rumenesc. Adaugati curry-ul dizolvat intr-o lingura de apa. Amestecati bine, asezonati cu sare si piper si continuati si lasati la foc mic, amestecand din cand in cand, pana e gata.


Se va servi cald, alaturi de un vin alb.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala