Risotto cu creveti, mazare, busuioc si menta

Caliti jumatate din cantitatea de mazare cu o bucata buna de unt si putina supa. Gatiti-le pana se inmoaie si pasati-le. Adaugati-le peste risotto, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Risotto
  • 400 gr mazare proaspata
  • 1 bucata unt
  • 450 g creveti cruzi
  • curatati
  • 1 legatura busuioc proaspat
  • 1 jumatate legatura de menta proaspata
  • 1 lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Caliti jumatate din cantitatea de mazare cu o bucata buna de unt si putina supa. Gatiti-le pana se inmoaie si pasati-le. Adaugati-le peste risotto, impreuna cu crevetii si cu restul boabelor de mazare si fierbeti-le circa 2 minute deoarece fructele de mare dar si mazarea se prepara foarte repede. Adaugati apoi plantele aromatice proaspete si stoarceti sucul de lamaie peste orez. Stropiti cu putin ulei de masline extravirgin, picant.


Se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Conopida la cuptor cu bacon

Cartofi la cuptor

Garnitura de orez si mazare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors