Risotto cu ciuperci salbatice pui si bacon

Hribii uscati se inmoaie in 500 ml apa fiarta timp de 20 de minute. Se scot, iar apa ramasa de la ciuperci se adauga in supa de pui (astfel cantitatea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g hribi uscati
  • 300 g orez pt risotto
  • 1
  • 3l supa de pui fierbinte
  • 250 g ciuperci bureti
  • taiate
  • 1 ceapa taiata fin
  • 8 fasii de bacon afumat
  • 50g unt
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 50 g parmezan
  • ras fin
  • patrunjel taiat marunt
  • pui fript fara piele taiat marunt

Mod de preparare

Hribii uscati se inmoaie in 500 ml apa fiarta timp de 20 de minute. Se scot, iar apa ramasa de la ciuperci se adauga in supa de pui (astfel cantitatea de supa va fi de 1,5 l).

Se taie hribii si se amesteca cu buretii.

Separat preparam risotto-ul.

Intr-o tigaie cu fund dublu se prajeste baconul in jumatate din unt. Se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie. Adaugam ciupercile si asteptam sa se inmoaie si ele. Cand si ciupercile s-au inmuiat se adauga orezul. Treptat adaugam supa pentru a nu se prinde orezul de tigaie.

Odata cu ultima cana de supa se adauga bucatile de pui, patrunjelul, parmezanul si untul ramas.


Se lasa sa se odihneasca cateva minute apoi se serveste.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce