Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½ lingurita de sare, un virf
Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½ lingurita de sare, un virf de cutit de piper si se lasa sa fiarba. Se curata cirnatii de pielita. Jumatate din cirnati se taie patratele mici si se fierb cu o ceasca de apa clocotita pina se moaie si scade apa. Se rastoarna peste orez. Se mai adauga o ceasca cu apa, se acopera si se fierbe bine orezul la foc moale. Restul de cirnati se taie felii rotunde, late de un deget si se fierb la fel ca patratelele de cirnati. Se umple o ceasca cu orezul fiert, se rastoarna in chip de movilita pe o farfurie si se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza coronita in jurul movilitelor de orez. Deasupra se toarna un sos preparat din pasta de rosii desfacuta cu smintina.
Se serveste fierbinte
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios