Piept de pui cu orez si curry

Piept de pui cu orez si curry un deliciu indian adaptat la gustul tutror.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de orez cu bobul lung
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei iute (sau o lingura de ardei
  • taiati in otet)
  • 2 lingurite curry
  • un fir de praz
  • ulei de masline
  • 200 ml supa
  • (sau 200 ml de apa cu un cub
  • baza pentru mancaruri)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de marar.

Mod de preparare

Acest deliciu indian piept de pui cu orez si curry se incepe cu fierberea orezului in apa cu sare apoise ia de pe foc si se lasa descoperit.

Ardeii grasi se taie fasii, prazul se taie rondele (inclusiv foile) si se calesc in putin ulei de masline, intr-o cratita/tigaie, pentru 5 minute.

Se taie pieptul de pui fasii si se pune si el in tigaie, se presara 2 lingurite de curry si ardeiul iute, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se inabuse. Se potriveste de sare si piper si se adauga si supa. Se lasa sa fiarba inca 10 minute, la foc mic.


Sosul cu piept de pui se serveste pe pat de orez si se orneaza cu fire de marar proaspat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors