Orez transat

Se fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua, branza rasa si jumatate di

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 1 I lapte
  • sare
  • 2-3 oua
  • 2-3 linguri branza rasa
  • pesmet
  • unt

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua, branza rasa si jumatate din albus batut spuma si se amesteca bine. Cand orezul s-a intarit, se taie felii, care se ung cu restul de albus batut si se dau prin pesmet rumenit in unt.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Galuste cu prune

Ciulama de ciuperci

Cartofi la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post