Orez prajit cu ou si sos de soia

Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez prefiert cu bob lung parfumat cu iasomie (ex Royal Thay Rice de la Bosco)- 2 plicuri a 125 grame
  • 75 g unt cu 80-82 % grasime (cel cu 60% NU da rezultate)
  • sos de soia tip japonez
  • 2 oua mari
  • sare de bucatarie

Mod de preparare

Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este gata (pungutele sunt pline la refuz cu orezul care s-a umflat). Se scoate si se scurge cat mai bine (minim 1/2ora). Cel mai bine se scurg atarnate de manerele pungutelor, fara sa atinga vreo suprafata.

Cand orezul este bine scurs se pune intr-o tigaie obligatoriu de teflon o bucata de unt (cam 1/3 din cantitatea prescrisa). Se topeste pe foc mediu. Separat, se bat bine cele doua oua cu 2 linguri de apa si o lingura de sos de soia. Cand untul este incins se adauga ouale batute si se stropeste putin cu sos de soia (a nu se exagera cu sosul de soia care este foarte sarat).

Se amesteca cu o paleta ca omleta sa se sparga in bucati mici apoi se toarna peste orezul bine scurs. Se amesteca cu paleta si se adauga restul de unt in cateva etape. Cand tot untul a fost absorbit, se mai lasa cateva minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Se serveste cald ca garnitura la mancaruri chinezesti, dar si fripturi, mancaruri cu carne.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce