Orez japonez cu usturoi

Pentru orez japonez cu usturoi orezul se pune la fiert in apa cu sare. Morcovul se taie rondele, restul legumelor se toaca marunt, iar sunca cubulete si se pun intr-un wok.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de orez
  • 300 g sunca
  • 2 oua
  • 2 ardei iuti
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 linguri de sos de soia
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper daca e nevoie
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Pentru orez japonez cu usturoi orezul se pune la fiert in apa cu sare. (2 cani de orez si 4 de apa)

Morcovul se taie rondele, restul legumelor se toaca marunt, iar sunca cubulete si se pun intr-un wok la prajit pentru cateva minute pana se inmoaie.
Ouale se bat cu o furculita, apoi se adauga in wok, amestecand continuu. Se mai adauga 2 linguri de sos de soia.

La final se pune si orezul in wok si se amesteca energic. De preferat este ca orezul japonez cu usturoi sa fie racit.

Pofta buna!


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce