Orez iranian

Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr orez cu bobul lung sau basmati
  • apa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei. Iraniencele adauga mult ulei, daca vreti mai mult e ok. Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi, ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.


Orezul iranian se serveste la salate sau ca si garnitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors