Orezul dulce, gratinat, este un desert delicios si gustos, perfect pentru cei mici. Este dulce si aromat de la pastaia de vanilie si anason.
Orezul se spala si se pune la fiert timp de 5-6 minute in apa rece. Se strecoara apoi, se adauga laptele, stelutele de anason, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul vanilat si se pune din nou la fiert.
Intre timp se adauga zaharul dupa gust si untul si se fierbe in continuare la foc mic. Dupa ce a fiert, orezul se amesteca cu smantana. O forma de prajitura se unge cu unt, se toarna orezul si se introduce vasul in cuptorul incalzit in prealabil. Cand e gata rumenit, se pune deasupra jeleu de caise optional, sau orice fel de dulceata daca doriti.
Gratinul de orez dulce se serveste felii dupa ce s-a racit.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios