Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuc
Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa.
A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuca si o calim in 2 linguri de ulei pana devine sticloasa.
Adaugam fasolea impreuna cu apa in care a fost inmuiata apoi punem intr-un ou de otel pentru facut ceai, ½ lingurita de cimbrisor, 4-5 boabe de piper negru, 1 catel de usturoi si ½ foaie de dafin.
Punem oul-pentru ceai in apa de inmuiat si firbem fasolea aprox. 40 de minute pana se inmoaie.
Avem grija sa nu se sfarme, pentru ca orezul cu fasole va deveni un terci.
Apoi punem 200 g de orez intr-o strecuratoare, il spalam sub jet de apa fierbinte si il calim cateva minute in 2 linguri de ulei, apoi scoatem fasolea din oul-pentru-facut ceai cu condimente si strecuram zeama in alt vas.
Punem orezul strecurat la fasole, turnam 0,5 l din sosul cald, punem o lingurita de sare, ½ lingurita de Vegeta, si, amestecand bine, fierbem aprox. 15 minute sub capac, la foc moale, pana orezul se inmoaie.
Daca ramane tare, amestecam cu o furculita si mai punem putina zeama si fierbem in continuare.
Cand s-a inmuiat, punem un buchetel de patrunjel taiat marunt si consumam calda ca fel principal.
Se tine in frigider.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Mancare chinezeasca cu pui orez si ciuperci
Pilaf de pui pentru celibatari
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post