Orez cu ciuperci

Orezul se amesteca cu ulei, se adauga apa si se introduce in cuptor. Ciupercile se taia felii si se pun cu unt intr-un vas, impreuna cu ceapa tocata s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 250 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • cascaval ras
  • unt
  • 1 ceapa
  • sare

Mod de preparare

Orezul se amesteca cu ulei, se adauga apa si se introduce in cuptor. Ciupercile se taia felii si se pun cu unt intr-un vas, impreuna cu ceapa tocata si se fierb, pana scade apa lasata de ciuperci si incep sa se rumeneasca. Cand orezul este gata fiert, se amesteca cu ciupercile, se aranjeaza pe un platou adanc, in forma de coroana iar deasupra se rade cascaval.
Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Zacusca de ciuperci

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de...

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce