Nasi goreng - Indonezia

Nasi goreng - Indonezia, este o mancare delicioasa cu piept de pui si legume, usor de preparat, foarte aromata!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 1 ceasca cu orez
  • 300 gr. piept de pui
  • 1 ceapa
  • 5 fire de ceapa verde
  • 5 cetei de usturoi
  • 1 lgt. ghimbir
  • 1 praf de curcuma (turmeric)
  • 2 cesti cu ciuperci pleurotus
  • ardei iute verde si rosu
  • 3 lg. cu sos de soia dark
  • 1/2 lgt. cu zahar
  • 12 creveti
  • 1 lg. sos chilli
  • 2 oua
  • chieves

Mod de preparare

Nasi goreng este o reteta indoneziana, cunoscuta ca si mancarea specifica tarii si realizata in mai multe varietati.

Orezul se fierbe in apa cu un praf de sare, apoi se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurge si se lasa sa se raceasca. (Cel mai bine se lasa 1 zi la frigider).

Intr-un woc incins se calesc putin cubuletele de piept de pui si apoi se adauga ceapa uscata si verde, usturoiul, ghimbirul ras, curcuma si ciupercile. Totul se gateste la foc rapid.

Se lasa pe foc pana scade zeama de la ciuperci, se adauga apoi ardei iute sau chilli, sos de soia dark, zaharul si orezul. Se amesteca bine si se verifica gustul.

Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si 1 lg. cu ulei si se gatesc crevetii rapid pe fiecare parte, se condimenteaza cu un praf de sare si se stropesc cu putin sos chilli.


Nasi goreng se serveste cu ou ochi deasupra si ornat cu creveti si chieves.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce