Nasi goreng - Indonezia, este o mancare delicioasa cu piept de pui si legume, usor de preparat, foarte aromata!
Nasi goreng este o reteta indoneziana, cunoscuta ca si mancarea specifica tarii si realizata in mai multe varietati.
Orezul se fierbe in apa cu un praf de sare, apoi se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurge si se lasa sa se raceasca. (Cel mai bine se lasa 1 zi la frigider).
Intr-un woc incins se calesc putin cubuletele de piept de pui si apoi se adauga ceapa uscata si verde, usturoiul, ghimbirul ras, curcuma si ciupercile. Totul se gateste la foc rapid.
Se lasa pe foc pana scade zeama de la ciuperci, se adauga apoi ardei iute sau chilli, sos de soia dark, zaharul si orezul. Se amesteca bine si se verifica gustul.
Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si 1 lg. cu ulei si se gatesc crevetii rapid pe fiecare parte, se condimenteaza cu un praf de sare si se stropesc cu putin sos chilli.
Nasi goreng se serveste cu ou ochi deasupra si ornat cu creveti si chieves.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post