In primul rand aceasta reteta de mancare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci este sanatoasa, fiind gatita la foc iute. In al doilea rand, e foarte gustoasa si aromata.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare, dupa ce a fiert pune o canita de orez. Intre timp cit fierbe orezul, se dezoseaza pieptul si il taiem feliute subtiri si le punem intr-o farfurie in care s-a pus condimente chinezesti (sos de soia, sos dulce acrisor, ghimbir, arome, etc), 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri otet de vin si sos de soia.
Prajim pieptul de pui cu tot cu sos in wok, la foc iute, pentru 4-5 minute, daca fasiile sunt subtiri, se va praji repede. Intre timp, taiem ceapa si o calim in putin ulei, dupa aceea se adauga ardeiul si ciupercile si se prajesc la foc iute pentru 3 minute. Dupa ce a fiert orezul, se scurge de apa lasata si se asaza pe o farfurie, sau se poate adauga si el putin in amestecul din wok, sa prinda aroma. In mijloc asezam legumele si pieptul. Se serveste cu sos de soia pe deasupra.
Mancarea chinezeasca cu ciuperci si legume se serveste fierbinte
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios