Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Ingredientele disponibile in piata, vitamine in farfurie

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g spanac verde
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund
  • o lingurita de pasta de tomate
  • ulei de masline
  • o ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ardei rosu
  • sare
  • o lingurita de amestec uscat (cimbrisor, oregano, dafin, piper, maghiran, busuioc)
  • o lingurita de legume deshidratat fara sare
  • nucsoara macinata
  • marar verde
  • oua de prepelita

Mod de preparare

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece.

Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-un strop de ulei de masline, se adauga orezul si spanacul oparit, lingurita de pasta de tomate, se adauga o ceasca de apa, sare, condimentele uscate si amestecul de legume deshidratate, se acopera si se fierbe la foc domol, amestecand usor, din cand in cand, se mai pune cate un pic de apa daca orezul inca este tare, pana acesta se inmoaie si scade toata zeama. La sfarsit se presara nucsoara macinata si marar tocat fin. Se serveste calda cu oua de prepelita posate.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce