Dolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si lamaie.
Dolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si lamaie.
Incingeti 100 ml de ulei de masline pe o tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati orezul si lasati tava acoperita la foc mic 5 minute. Adaugati mararul, semintele de pin, 100ml apa fierbinte, sarea si piperul. Fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca.
Foile de vita-de-vie de la conserva vor fi limpezite in apa rece, iar cele proaspete se vor pune in apa clocotita pentru 3 minute, apoi se vor limpezi in apa rece.
In centrul fiecarei frunze, asezate cu fata lucioasa in jos, se va pune cate o lingurita cu varf de umplutura. Impaturiti foaia (nu foarte stans, deoarece orezul se va umfla). Tapetati o tigaie cu foi de vita-de-vie si asezati dolmathakia unul langa celalalt, in straturi. Stropiti cu zeama de la o lamaie, adaugati 100 ml ulei de masline si 500 ml apa fierbinte. Asezati o farfurie peste dolmathakia, puneti capacul si fierbeti la foc mic timp de 1 ora. Lasati-le sa se raceasca in tigaie.
Se servesc reci, la deschiderea pranzului sau cinei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post