Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o
Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o cratita acoperita.
Se ia apoi de pe foc, se scurge apa, se toarna apa rece peste spanac si se scurge din nou. Eu fac si cu spanac de la borca dar pun cantitatea dupa ochi nu prea am gramaj fix.
Se incinge o lingura de ulei, se prajeste ceapa un minut si apoi se pune intr-un castron impreuna cu spanacul si orezul. Se adauga nucsoara, patrunjelul, oul si totul se asezoneaza dupa gust.
Se amesteca bine si se formeaza 6 sau 8 sfere care se dau la rece timp de 20 min.
Se scot din frigider, se pune in mijlocul fiecarei sfere o bucatica de cascaval si apoi se turtesc mingiutele dandu-li-se forma de chiftea. Se dau prin pesmet si se mai tin la frigider 20 min.
Se prajesc apoi in uleiul ramas cate 3-4 min pe fiecare parte. Se servesc calde (sau nu) cu salata.
Pare o reteta migaloasa dar nu e si exceptand faptul ca trebuiesc mingiutele tinute in frigider, se prepara repede.
Pofta buna!
Reteta Chiftelute de orez a fost propusa de Catalina pe forum culinar.ro
Alte retete cu orez gasiti aici:
Aperitiv cu vinete si dovlecei,
Ardei copti cu mamaliguta,
Bame cu rosii
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios