Zucchini a la Maya

Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza. Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca . Zucchinii se taie felii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 1 portie marisoara
  • sau 2 mici: 2 zucchini mici
  • 50 g prosciutto cotto (jambon fiert)
  • 50 g cascaval mai picant(Bergkäse)
  • 1 catel deusturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare marina
  • piper
  • 1 felie de rosie(fac.)
  • citeva aschii de parmigiano reggiano(fac.)

Mod de preparare

Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza.

Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca .

Zucchinii se taie felii subtiri si se amesteca cu sosuletul din mojar.

Adaugam prosciutto, amestecam si repartizam toata afacerea intr-un vas termorezistent.

Taiem cascavalul cubulete (sau razuit), presaram deasupra.

Punem o felioara de rosie..asa de culoare si citeva aschii de parmigiano si dam la cuptorul preincalzit la 180-200 °C, pina devine auriu/rumenit asa cum va place.
Pofta buna!

Reteta Zucchini a la Maya a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de zucchini : Piept de pui cu legume de primavara

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide