Zucchine ripiene

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dovlecei mititei
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 50 gr parmigiano
  • 50 gr leerdammer(sau pecorino sardo)
  • 1 ardei mic rosu si iute
  • jum ardei gras daca e mare sau unul intreg daca e mai mic

Mod de preparare

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua.Se scobesc cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Miezul se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai fluida:

Se umplu dovleceii se pudreaza cu parmezan, putin suc rosii si patrunjel si se aseaza intr-o tava in care se pune putin ulei si apa.

Se da la cuptor pt 45 minute la 180 grade.
Pofta buna!

Reteta Zucchine ripiene a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

,

,

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post