Zucchine ripiene

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dovlecei mititei
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 50 gr parmigiano
  • 50 gr leerdammer(sau pecorino sardo)
  • 1 ardei mic rosu si iute
  • jum ardei gras daca e mare sau unul intreg daca e mai mic

Mod de preparare

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua.Se scobesc cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Miezul se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai fluida:

Se umplu dovleceii se pudreaza cu parmezan, putin suc rosii si patrunjel si se aseaza intr-o tava in care se pune putin ulei si apa.

Se da la cuptor pt 45 minute la 180 grade.
Pofta buna!

Reteta Zucchine ripiene a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

,

,

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Iubesc aceste tarte si nu ma satur niciodata de ele. Imi place se le pregatesc sub diferite combinatii, sa jongles cu...

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide