Vinete umplute, reteta irakiana

Vinetele se taie in rondele de 1 cm si se mai taie odata in jumate dar nu pana la capat, dupa care se pun de-oaprte sa lase apa. Dupa care se codime

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • vanata
  • carne tocata
  • oua
  • faina
  • rosii decojite din conserva

Mod de preparare

Vinetele se taie in rondele de 1 cm si se mai taie odata in jumate dar nu pana la capat, dupa care se pun de-oaprte sa lase apa.

Dupa care se codimenteaza carnea si se umplu buzunarasele de vanata cu ea. Atentie!Este pur si simpu carne tocata si condimentata.

Se dau pachetelele prin faina si ou si se prajesc in ulei pana capata culoarea aurie.

Se aranjeaza in tava, se toarna rosiile peste ele, in asa fel incat sa le acopere cam 3/4 si dau in cuptor pentru aproximativ 30 de min.

Dupa ce a scazut cam o jumatate de lichid, se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa pentru inca 20 de minute la foc mic. Se servesc cu orez fiert sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!

Reteta Vinete umplute, reteta irakiana a fost propusa de lady_butterfly pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala